MAKRANCOS

2017 október 18. –  a Meteorit Theater-ben, Pozsony

Bízni bárkiben is manapság szinte lehetetlen. Jobb volna, ha inkább feladnánk, s a nyugalmat, a rutint keresnénk, magunknak őrizvén gyengeségeinket. Vagy dönthetünk úgy, hogy elvállaljuk az erőpróbát és az esetleges sérülést, hogy önmagunkat fel nem adva, de a másik fél lehető legőszintébb elfogadásával akarjuk megismerni azt, aki végül többé válhat számunkra, mint a saját félelmünkhöz való ragaszkodás.

A mindenki által ismert Shakespeare-dráma a mai korba helyezve egészen érdekes látleletet ad. A két teljesen eltérő temperamentumú nő párkapcsolatának alakulását végigkövetve kérdőjeleket kap a klasszikus alaphelyzet: a naiv, simulékony húg boldogabb lehet-e végül az érte feltétel nélkül rajongó férfi mellett, mint a megközelíthetetlenné keményedett nővér azzal az emberrel, aki minden áron a nő teljes személyiségét akarja látni?

“Gulyás Makrancos-választása mégsem tűnik felszínesnek és indokolatlannak. A koreográfiában ugyanis a szerelmespárok harcai mellett megtaláljuk a makrancosság esszenciáját is, legalábbis erre utaló jegyekre szép számmal rácsodálkozhatunk.” (Kutszegi Csaba: Mikor szabad mosolyogni?, Táncművészet)

Előadók:
Asztalos Dóra
Stohl Luca
Frigy Ádám
Krizsán Dániel

Zene: montázs
Látvány: Tibor Nagy Grosso

Koreográfus: Gulyás AnnaEgyüttműködő partnerek: Pro Progressione Támogatók: NKA, EMMI, Bethlen Téri Színház 

Az előadás hossza: 53 perc

Bemutató időpontja: 2015 január 30.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük