A C.iC fontos feladatának tartja, hogy a kontakt mozgás alapvető ismereteit minél szélesebb körben megismertesse, tanítsa, így két alapító tagunk közös munkájával létrejött egy képzési modul, mely hatékonyan vezeti be az előképzettséggel nem rendelkezőket, de a pályakezdő, még akár iskolás táncos növendékeket is a közös mozgás, a fizikai színház világába.


Célunk, hogy ezáltal mind a táncművészet felé való nyitottságot, mind az ember önmaga iránti megértését, valamint fejlődésre való igényét megnyissa, annak egy lehetséges utat mutasson.

A tréning az egyszerű mozgásórák tartásán át egészen a csapatépítő-jellegű, komplex tapasztalatokig terjedhet közegétől függően.

CompanyInContact – fizikalitással a csoportért

A tréning vezetői Asztalos Dóra jóga-instruktor, jóga-elméleti előadó, táncpedagógus, táncművész, valamint Gulyás Anna koreográfus, tánc-tréner (coach), volt pszichológus hallgató. Az elmúlt tíz év közös munkáinak, valamint személyes tapasztalataik alapján dolgozták ki e foglalkozás alapjait. Közös céljuk a fizikai tapasztalás, s a játékos testtudat, önismeret szélesebb körben való megismertetése, annak használatának a mindennapi életbe való átültetése.

A jól működő csoportokat meghatározza az egymás felé irányuló bizalom, ugyanakkor a magabiztos, saját kompetenciáiban biztos egyén is. Ebben lehet segítség a physical-contact technika, mely a XX. század közepén, a színházi közegben jött létre, egy – az egyéniséget, az érzelmeket hatékonyabban kommunikáló, magában és közegében biztos – előadói, emberi minőség létrehozásáért.

Tréningünkön ennek alapjaival ismerkedhet meg az a 6-40 résztvevő, akik e foglalkozás keretein belül egymással végeznek, játékosan, de személyiségük és testük teljes befektetésével kontakt gyakorlatokat, melyeknek egyetlen központi meghatározója a BIZALOM és a MEGBÍZHATÓSÁG. Egymásra vigyázni, egymást manipulálni, irányítani, megfigyelni, vagy épp ellenkezőleg, magukat az irányításnak alávetni tanulják meg a csoport tagjai egy jókedvű foglalkozás keretein belül. Mindezt egy rávezető tréninggel, ami egyfelől célozza az egyének befelé való figyelmének fejlesztését, az én-kompetenciát, a csoportosan végzett erőkifejtésben rejlő motivációs erőt, valamint a játékos gyakorlatokkal kialakított testi kontaktus elfogadását. A tréning harmadik meghatározó pontja a levezető, feldolgozó, relaxációs szakasz, melyben az átélt információk tudatosodnak, az élmények feldolgozásra és feloldásra kerülnek.

De ha mi nem tudunk táncolni…
A tréninghez nem szükséges semmilyen mozgásos előképzettség, a gyakorlatok kizárólag az ember alapvető fizikai adottságait használják, fejlesztik. A test alapvető és mindenkiben jelenlévő logikáját fogjuk meg. Az ‘AHA’ rácsodálkozásával, mindenki részéről sikerélménnyel engedi útjára a résztvevőket.

Hol lehet egy ilyen tréning?
Lényegében bárhol, ahol van 100nm vagy nagyobb szabad talajfelület. Lehet ez konferencia-terem, meeting-szoba, de egy tisztás is az erdőben, a lényeg, hogy egy zavartalan felületet lehessen megteremteni a foglalkozásnak.